2020 NASCAR Cup Series-voorjaarspagina Martinsville

Martin Truex Jr. boekt eerste overwinning van 2020 in Martinsville: Martin Truex Jr. won woensdagavond zijn tweede opeenvolgende race op Martinsville Speedway. In de Blue-Emu Maximum Pain Relief 500 zegevierde hij met 4,232 seconden over een zeer competitief trio van Team Penske. Vergeleken met zijn dominante overwinning op het half-mile circuit afgelopen najaar (hij reed 464 van de 500 ronden aan de leiding), moest Truex zich ditmaal een weg naar voren zien te banen. “We zijn al een hele tijd bezig om deze plek uit te pluizen,” zei Truex, die de 19e Joe Gibbs Racing Toyota Camry bestuurt.(6-10-2020)

#19-Martin Truex, Jr. won de Blue-Emu Maximum Pain Relief 500 NASCAR Cup Series race op Martinsville Speedway. De overwinning is zijn 1e van het jaar, 2e overwinning op Martinsville en 27e overwinning in zijn carrière.
Pole sitter #12-Blaney eindigde als 2e gevolgd door #2-Keselowski, #22-Logano, #9-Elliott, #88-Bowman, #21-DiBenedetto, #24-Byron, #1-Busch, en #48-Johnson.
Truex passeerde Keselowski voor de leiding met nog 130 ronden te gaan en keek nooit meer achterom en won met meer dan 4 seconden.
De race was de eerste Cup race die ’s nachts op Martinsville Speedway werd verreden.
Stage 1 werd gewonnen door #22-Logano. Stage 2 werd gewonnen door #48-Johnson.
Er waren 14 leidingwisselingen tussen 8 coureurs en 7 cautions voor 52 gele vlag ronden.
De gemiddelde snelheid van de race was: 77.378mph.
Zie de details van de race op: Race Results, Drivers Points Standings, Owners Points Standings, Cumulative Report, Penalty Report.

Martinsville Paint Schemes

Race Fast Facts – Martinsville:
Martin Truex Jr. won de 71e Annual Blue-Emu Maximum Pain Relief 500, zijn 27e overwinning, 104e top vijf en 211e top 10 in 524 NASCAR Cup Series races.
Dit is zijn eerste overwinning en zesde top-10 finish in 2020.
Dit is zijn tweede overwinning en 13e top-10 finish in 29 races op Martinsville Speedway.
Ryan Blaney (tweede) noteerde zijn vijfde top-10 finish in negen races op Martinsville Speedway. Het is zijn vijfde top-10 finish in 2020.
Brad Keselowski (derde) noteerde zijn 15e top-10 finish in 21 races op Martinsville Speedway.
Tyler Reddick (16e) was de hoogst eindigende rookie.
Dit is de negende keer dat een coureur van een Toyota heeft gewonnen in de NASCAR Cup Series op Martinsville Speedway.
Dit is de 11e overwinning voor Joe Gibbs Racing op Martinsville Speedway.

16) #24-William Byron, 254, -198
Zie de Drivers Points Standings en Owners Points Standings.

Wagens naar achteren: #51-Gase (5 maal niet door de pre-race inspectie gekomen)

Pit Stall Selections: De selecties van pitboxen voor de Blue-Emu Maximum Pain Relief 500 NASCAR Cup Series race op Martinsville Speedway zijn gemaakt.
Pitboxen werden gekozen op basis van Atlanta race finishes.
Atlanta race winnaar #4-Harvick koos pitbox 1.
Atlanta 2e finisher #18-Busch nam de 22e box, met een opening ervoor.
Zie alle pit keuzes op Pit Stall chart.(6-9-2020)

Crew Rosters

#12-Ryan Blaney zal starten vanaf de pole voor de Blue-Emu Maximum Pain Relief 500 NASCAR Cup Series race op Martinsville Speedway.
#10-Almirola start als tweede, gevolgd door #22-Logano, #14-Bowyer, #19-Truex, #2-Keselowski, #18-Busch, #88-Bowman, #1-Busch en #4-Harvick.
De opstelling werd bepaald door willekeurige loting op basis van eigenaarspunten.
Zie de volledige Blue-Emu Maximum Pain Relief 500 startopstelling.(6-8-2020)

Goodyear Tire Notes

Entry List for the Blue-Emu Maximum Pain Relief 500 NASCAR Cup Series race at Martinsville Speedway is posted, 39 teams/rijders zijn vermeld.
Sommige van de ingeschreven coureurs zijn: #7-Sorenson, #27-Yeley, #51-Gase, #53-David Starr, #66-Hill, #77-Smithley, #78-McLeod.
Omdat er 39 auto’s zijn ingeschreven, zullen alle coureurs de race halen.
Zie de volledige deelnemerslijst op de Entry List (pdf)

Pit selectie:

• Ordering op basis van finishpositie tijdens de race van 7 juni in Atlanta, gevolgd door nieuwe deelnemers in volgorde van punten.

Startopstelling:

• Posities 1-12: Willekeurige loting uit de charterteams op die posities in eigenaarspunten
  • Posities 13-24: Random draw from charter teams in those positions in owner points
  • Positions 25-36: Random draw from charter teams in those positions in owner points
  • Positions 37-40: Open teams in order of owners points