Winnaars en verliezers in Martinsville

WINNERS

Martin Truex Jr. – Hij had tot dit seizoen nog geen Cup-race op een shorttrack gewonnen. Nu heeft hij drie van de zes races op korte circuits dit jaar gewonnen. Hij won zondag op dominante wijze en reed 464 van de 500 ronden aan de leiding.

William Byron – Hij was dit seizoen in geen enkele race op een short track beter dan 13e geëindigd, maar Martin Truex Jr. zei dat het zien van de No. 24 achter hem hem hem laat in de race deed denken aan Jeff Gordon die in die auto reed.

Matt Crafton – Hij eindigde als 25e als vervanger van Matt Tifft, die zaterdag een medisch probleem had en zondag naar huis moest. Tifft’s auto is in vier van de laatste vijf races als 25e geëindigd.

David Ragan – Eindigde in Martinsville als 11e.

LOSERS

Chase Elliott – Kwam in de vorige ronde door een motorstoring in Dover bijna in een must-win-situatie terecht. Hij kwam nauwelijks vooruit en opende deze ronde met een motorstoring in de training op zaterdag en een gebroken as in de race op zondag, waardoor hij 36e werd. Gevraagd naar zijn bezorgdheid over de mechanische problemen van de afgelopen weken: “

Jimmie Johnson – Verkeerde plaats op het verkeerde moment en kon de auto van Aric Almirola niet ontwijken. Het resultaat is dat hij als laatste eindigde.

Clint Bowyer – Reed goed totdat diverse problemen hem met een 35e finishplaats opzadelden.

Teamleden die in gevechten springen – Joey Logano was boos op Denny Hamlin vanwege contact tussen de twee laat in de race van zondag en ging er met Hamlin over praten. Niet tevreden met de reactie van Hamlin, duwde Logano Hamlin en begon een handgemeen op de pitstraat waarbij beide crews betrokken waren. Het is één ding voor teamleden om hun coureur te beschermen, het is iets anders om achter de andere coureur aan te gaan.