Vinnare och förlorare på Martinsville

Vinnare

Martin Truex Jr. – Han hade inte vunnit ett cuplopp på en kort bana förrän denna säsong. Nu har han vunnit tre av sex lopp på korta banor i år. Och vann på söndagen på ett dominerande sätt och ledde 464 av 500 varv.

William Byron – Han hade inte slutat bättre än 13:e den här säsongen i något av loppen på en kort bana, men Martin Truex Jr. sa att när han såg nr 24 bakom sig i slutet av loppet kom han att tänka på Jeff Gordon som körde den bilen.

Matt Crafton – Han slutade 25:e och ersatte Matt Tifft, som drabbades av ett medicinskt problem på lördagen och var hemma på söndagen. Tiffts bil har slutat på 25:e plats i fyra av de fem senaste loppen.

David Ragan – Han slutade på en säsongshög 11:e plats i Martinsville.

LOSER

Chase Elliott – Sattes i nästan en situation där han måste vinna i föregående omgång på grund av ett motorfel i Dover. Han avancerade knappt och öppnade den här omgången genom att ha ett motorfel i träningen på lördagen och en trasig axel i söndagens lopp och slutade på 36:e plats. Frågade om hans oro över de mekaniska problemen de senaste veckorna: ”

Jimmie Johnson – Fel plats vid fel tidpunkt och kunde inte undvika Aric Almirolas bil. Resultatet blev att han slutade sist.

Clint Bowyer – Körde bra tills olika problem gjorde att han slutade på 35:e plats.

Teammedlemmar som hoppar in i slagsmål – Joey Logano var upprörd över Denny Hamlin för kontakt mellan de två sent i söndagens lopp och gick för att prata med Hamlin om det. Logano var inte nöjd med Hamlins reaktion och knuffade Hamlin, vilket startade ett slagsmål på depåvägen som involverade båda besättningarna. Det är en sak för teammedlemmar att skydda sin förare, det är en annan sak att ge sig på den andra föraren.